AllergieŽn en dieet.
Heeft u last van een voedingsallergie, voedingsintolerantie, volgt u een dieet of bent u diabetici?
Heeft u vragen over bijvoorbeeld allergieŽn of intolerantie? Stel ze aan gerust aan ons.
Wij weten alles over onze lekkernijen en kunnen uw vragen beantwoorden.
Allergie of intolerantie?
Een opgeblazen gevoel, lichte jeuk of zelfs een gezwollen gezicht. Het kunnen allemaal reacties van het lichaam zijn op het eten of aanraken
van bepaald voedsel. Voedselovergevoeligheid is hier een overkoepelende term voor. Het begrip wordt verdeeld in een allergische en een niet
allergische voedselovergevoeligheid. Een niet allergische voedselovergevoeligheid wordt vaak voedselintolerantie genoemd.
Voedselallergie
Mensen met een voedselallergie reageren altijd op (sporen van) een bepaald ingrediŽnt/sporen van het betreffende product.
Het afweersysteem herkent deze stof niet en maakt antistoffen aan. Voorbeelden van een voedselallergie zijn notenallergie, pinda-allergie, soja-
allergie en melkallergie. Mensen met zo'n allergie kunnen zeer acuut en heftig reageren op sporen zelfs op het kleinste spoortje hiervan.
Voedselintolerantie
Bij een voedselintolerantie is het afweersysteem niet rechtstreeks betrokken. De overgevoeligheidsreacties ontstaan op een andere manier.
Een voorbeeld van voedselintolerantie is een tarwe-intolerantie, waarbij degene die hier last van heeft, tarwe niet goed verteert.
Hierbij ontstaan meestal maag- en/of darmklachten. Mensen met een voedselintolerantie hebben meestal minder hevige of
acute klachten dan mensen met een voedselallergie. Bijvoorbeeld bij deze allergie raden wij u Speltproducten aan.
Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting